Mors dag

Idag är det mors dag, jag är hemma på timmar så jag börjar om igen klockan 16:30. Skönt att hinna med solen idag också. I present fick min mamma en burk där det står TE och sen fick hon så passande lite Te i olika smaker. Om 20 minuter så ska jag till mormor och äta våfflor med grädde och hemmagjord hallonsylt och sedan sola lite. Det blir nog en bra dag idag.

Nu stängs datorn av och det är dags att börja njuta av vädret.

 Mamsen

Mors dag:
Mors dag är en högtid som uppmärksammar moderskapets mödor och glädjeämnen och firar minnet av ens moder, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj. Dagen är officiell flaggdag i Finland, men dock ej allmän flaggdag i Sverige, men flaggning är vanligt förekommande. (Wikipedia)

SOL!!!

Oj oj oj, nu är det sommar and me like! Jag jobbar dock hela helgen men har nu timmar så då har jag passat på att köpa kulglass och solat/spelat fotboll. Måste säga att trots jobbet har det varit en riktigt bra dag. Imorgon ryktas det om varmare väder än idag och jag slutar då klockan 17så då hinns det bara med lite njutning på rasterna på jobbet. Gårdagen spenderades först på jobbet, sen ett tag i Örviken och sen vidare till stan och Nocks. Det var Movits som spelade där och det var riktigt kul...när dom väl kom. Dom var sjukt försenade men men det var värt att vänta.

Nu väntar jag på middag, det bjuds på grillat och jag längtar till tusen. Blir mitt första seriösa födo intag idag, man måste ju spara sig när det är go middag. Sen ska vi äta den ute på uteplatsen också, det är så mysigt åh vad jag gillar sommar. Känner bara mer och mer hur mycket jag inte är en vintermänniska. Men allt är ju inte bra med sommaren, måste få klaga lite också. Jag fick igår mina första myggbett och dom är just nu 3 till antalet, gillas inte!

Aja maten är snart klar, hoppas att du har en kanon dag i solen och inte bränner dig ;)


 En sommarbukett från en bakgård i stan

myskväll!

Godis, tv, soffa och veronica. Kan det bli så mycket bättre just nu, nej jag tror inte det faktis.
Imorgon ska jag göra mig ett besök hos david sen fika med Veronica och Camilla ser det ut som. Klockan 16 så blir det sköta Hedvigs kusiner med Hedvig, ska nog gå bra det också.

Nu är det tv och fråga Olle måste också erkänna att jag och Veronica inte ens orkade "laga"  (med andra ord gå till ica och handla) rostbiff och potatissallad utan vi gick och åt på Tatung ;)

Godnatt sov gott.

27 maj

Just nu sitter jag med färg i håret, rött ska det bli. Hedvig sa att det såg ut som ketchup när hon hedde det i håret så vi får se hur det blir när det är klart. Ikväll blir det  mys med Veronica eller inte bara idag utan hela natten också. Vi ska "laga" mat (rostbiff och potatissallad) sen ska vi prata som vi brukar göra.

Nu är det dags att tvätta håret.
Hejs

Lön imorgon

Jahapp då var det blogg dags igen. Vissa dagar när man inte har nått att skriva om så är frågan, varför skriver man? Jag skrivier nog i nått slags av hopp om att jag ska komma på nått bra att skriva, men det händer dock allt för sällan. Så nu med min brist på fantasi om saker att skriva så säger jag, ha en fortsatt bra dag.

Hejs

Stan och sjukhuset idag

Blev en dag på stan. Shoppade lite behövligt som en extern hårddisk och en morsdagspresent. Sen begav jag mig till sjukhuset för att umgås med min bror. Det börjar blir bättre med han nu, men han har nog en hjärnhinneinflammation och förhoppningsvis är det inte en bakteriell utan en som kommer av virus för den är inte lika farlig.

Nu håller jag på att föra över serierna på hårddisken så att det blir mer plats på datorn. Tillbaka till arbetet nu.
Hejs

Luleå

Gårdagen spenderades i Luleå med Hedvig, Josef, Joel, Samuel, Alfred och Alfreds kompisar. Vi grilla mat, spela lite volleyboll, brännboll och kubb. Vi åkte hem vid 00 nån gång och då blev det disco i bilen för att vi skulle hålla oss vakna.

Idag var det meningen att jag skulle på Adams konfrimation men igår så åkte han in på sjukhuset. Han har fått en infektion i den brytna armen så nu är han där. När han åkte in hade han en CRP på 180 och den ska ligga under 10 vid normala fall så det är nån infektion.
Så idag blir det ett besök på sjukhuset tror jag.

Nu ska jag se robinson och sen duscha.

hejs

C-reaktiv protein = CRP. CRP finns vanligen löst i blodplasman och vid en infektion ökar dom kraftigt i kocentration. Genom det kan man då se infektion med ett ökat antal över 10 i CRP.

Helg igen

Jobbveckan är slut och jag är trött, jobbade dock bara tre dagar men ändå.
Igår blev det lite bollspel med Hedvig, Samuel, Joel och Josef sen hem å sova för att stiga upp till jobbet.
Ikväll blev det bruks och imorgon verkar det som att det blir Luleå eller diskussonen pågår för fullt om det ska bli av eller inte..spännande.

Nu blir det tillbaka till den sen läsa.

Godnatt

Left 4 dead

Idag blev det upp till stan för att äta fiskpinnar på A-torp med Hedvig och Emanuel..trevligt trevligt. Ett minus var att bakom mig satt det en kvinna och hostade, jag känne bara SWINE FLU, nej okej så hemst var det inte, men trevligt kan jag inte säga att det är när det flyger massor på maten.
Sen fick jag sms av Astrid så jag mötte henne i stan och senare kom Emma, Maria (trodde vi var less på varndra men så var visst icket fallet) Linda och Elin. Vi tog en sväng på stan och sen hamnade vi på Waynes, tog oss lite fika/kaffe/mat och satt och pratade. Det sluta med att dom släckte lamporna och plockade bort disken från vårat bord och sa att dom hade stängt för 5 min sen så det var bara att he sig ut i regnet. Sen åkte jag hem med mamma från stan.

När jag kom hem så blev det sista avsnittet av How I Met Your Mother och Gossip Girl. Himlarns vad bra det var då, längter tills det börjar om igen. Sen bar det av till Samuel för att säga hej till pojkarna på lan (Joel, Jonatan, Markus,Olov och Sameul) och spela lite Left 4 Dead.
Imorgon väntar skärgårdshemmet och gamlern på mig så det är dags att sova klockan ringer 06.00 imorgon.

Natti natti

Några bilder från London

 Så här pigga var vi när vi kom fram till Camden efter flyg och tågresa.

 Vårat hostel

 Camden

 Nypressad Juice

 En kväll på en pub


 En dag på Starbucks

 Sevärdheter som, Big Ben, Ögat och perrong 9 3/4

 Hos Maria

 Påväg till Kebabhaket

 På kebabhaket och Koko.

 Sista dagen i London spenderades i en park och på en resturang.

 På Londons flygplats i väntan på flyget mot stockholm

14-21

Planerna för dagen såg ut så här. Stiga upp, åka in till stan och fika med Jossan. Planen gick inte som den skulle, fick ett sms om jobb så 14:00 blev det jobb fram till 21:00. Så kan det gå.
Det har gått jättebra att jobba idag, gamlern har varit snälla.
Min bror har iaf kommit hem nu. Det blev ju så att igår så bröt han armen och det inte måttligt heller. Den var tydligen bryten på två ställen så han opererades inatt men är nu hemma med gips och spikar i armen...stackars liten. (Han är typ inte liten längre, har ju fyllt 15 helt sjukt)

Förövrigt så är det fiskpinnar på skolan imorgon och jag kommer att vara där. Ska äta med Hedvig på A-torp.

Nu funderar jag på att ta mig en kvällspromenad, det är så skönt ute ikväll.

Hösten

Söndag spenderade jag på kyrkan, hemma i köket och på cellgrupp. Jag började dagen med att åkta till pingstkyrkan i Ursviken på möte. Mycket bra tycker jag att det var, det handlade om hur vi ska akta oss när man försöker kompromissa ihop tex Healing och den kristna tron. Försöker få in det i kyrkan osv.
Väl hemma satt jag igång med matlagning, hade lovat att göra köttfärspiroger med tacosmak. Det blev riktigt bra, men det tar sin lilla tid att göra, men det är värt det när det väl är klart. En pirog med sallad och lite Cream Fraiche är hur gott som helt..me like!
Klockan 19 så var det cellgrupp hos Johanna, och det är alltid lika uppskattat. Vi pratade om den sista delen i Bergspridikan där det bla står att "be så ska ni få". Vi började diskutera det och pratade om att man inte ska ge upp utan fortsätta be, för "be så ska ni få" är ett löfte som vi fått och Gud håller alla löften.
Sen bar det av hemmåt och hade planer på att fläska framför TVn, det blev istället ett långt telefonsamtal med David, mycket behövligt..tack :)

Idag är det underbart väder. När jag väl tog mig upp imorse så blev det bikini på och ut och lägga sig i solen. Sola ca två och en halv timma så nu är jag röd i ansiktet, blir bara röd inte brun...himla skit.
Var förbi en sväng på jobbet för att skaffa mig referenser så jag kan skicka in papperna till Hjälmareds biblelskola. Så som det ser ut nu så blir jag inte kvar i Skellefteå till hösten. Har ju tidigare sökt sjuksköterskelinjen i Uppsala och Luleå, kommer jag inte in där så blir det bibleskola i Hjälmared. För tillfället känns min framtidsplan väldigt bra.
Inför kvällen har jag inga planer vi får se vad som händer.

För att gå tillbaka till Eurovison och svara på några frågor som kom till det förra inlägget så tycker jag att Norges låt var bäst men jag gillar också Bosnien Herzegovinas låt, en riktigt härlig melodi. Sämst skulle jag nog säga att Frankrike och Greklands låt var, inga höjdare alls faktis. Det fanns säkert nån annan som inte heller var särskilt bra men Frankrike och Grekland är dom som jag minns var dåliga.
Om det var en rättvis vinnare, ja det måste jag nog säga att det var. Skönt att en "normal" låt om man nu ska gruppera dom i normala och onormala låtar så var det bra att en normal låt vann. Med normal menar jag att man fattar vad dom sjunger eller i det här fallet vad han sjunger och att den faktis är bra.
Ja det var väl det jag hade att säga om Eurovison 2009.

Har förövrigt läst klart Samuels bok nu, mycket bra gjort Samuel, jag gillar den. Nu ska jag bara läsa klart "The Dirt" och sista delen av "Twilight" så kan jag börja med Stieg Larsson böckerna.

Nu ska jag gå och sätta på pastavatten så det blir middag nån gång.

Jelly Beans

Ja vad mer kan man säga än grattis Norge till vinsten i Eurovision.

Idag har jag varit på en promenad med Cayenne sen hjälpt mamma och handla. Sedan begav jag mig till Hedvig och vi satt på deras ballkong ett tag och åt Jelly Beans, den mest spännande smaken måste ha varit "smörpopcorn". Sen kom Joel förbi, vi åkte till Hörnan (ja Tempo har nu bytt tillbaka till Hörnan) och köpte godis. Sen klockan 20 blev det Robinson fram till klockan 21 då Eurovision började, vi spelade dock in slutet på Robinson. Eurovison var väl lika som alla andra år, man taggar och sen när det väl börjar vet man inte riktigt vad man har taggat på. Det är som bara nått som ska ses. Robinson däremot, vad händer?!? Lukas åkte ut, han och Erik skulle ju vara i finalen. Aja nu får jag väl heja på Erik då.

Nu ska jag börja läsa Samuels bok sen ska jag kanske orka läsa lite "The Dirt" och "Twilight" också. Det här med att läsa flera böcker samtidigt är inte någon höjdare kan jag tycka men nu har jag börjat så det är bara att läsa.

Godnatt

Man hinner mycket om man stiger upp i tid och är vaken länge.

Stan, jobbet, Bruks och Greys det är min dag i kort så för er som inte orkar veta något mer detaljrikt kan sluta läsa nu. För er andra trevlig läsning.

Iaf dagen började med stan med mamma, vi var på jakt efter något till min bror som komfrimerar sig snart men han hitta annat också. Jag köpte mig en klocka för 98 kr kalla mig storshopparn. Vi hitta iaf till min bror och mamma hitta ett par byxor till sig själv.
Sen blev det hem, äta middag och sen till jobbet. Det gick riktigt bra idag, känner att energin för att jobba är tillbaka nu efter London/Uppsala, tur då att jag fått mig rätt mycke jobb den här månaden ändå med tanke på att den snart är slut. När jobbet slutade klockan 21 så kom Joel och hämta mig vi åkte och hämta Hedvig och bar oss av till Bruks. Vi gjorde vi en sån där sak med ballong som ska stelna med nå lim, sen ska man stopppa godis i den och slå på den. Aja det roliga med godiset blir av nästa vecka.
Vi lämnade Bruks för att åka hem till Hedvig och se 4 avsnitt Greys. Jag vet inte vad jag ska säga, säsongsavslutning om den var bra eller dålig vet jag inte, men jag hoppas starkt på en nu säsong.

Nu är jag hemma och jag tror det är dags att börja läsa sista Twilightboken nu så jag får veta hur det går. Läser för övrigt en annan bok också "The Dirt" Mürtly Crues självbiografi, (tack Astrid för lånet) vilka sjuka människor det finns alltså och jag har bara läst ca 100 sidor än så mer sjuka saker ska dom nog hitta på.


Imorgon blir det Eurovison och Robinson samtidigt, hur det ska gå återstår att se.

Godnatt och sov gott allesammans.

Garderob saknas

Idag har jag försökt ta igen alla serieavsnitt jag missat medans jag varit på resande fot. Har hunnit med två avsnitt Gossip Girl, två How I Met Your Mother, två Scrubs och ett Andra Avenyn så nu har jag bara kvar tre avsnitt Robin Hood, två Robinson och tre Greys så jag känner mig rätt nöjd. Jag har hunnit städa lite idag också, eller rensat ur min garderob för jag ska byta. Just för tillfället har jag ingen, så mitt golv är nu min garderob känns väl inte allt för bra men så får det vara tills vi fixat min nya.
Kvällen spenderades med Hedvig, Samuel och Jonatan vi spelade lite Volleyboll/fotboll/rugby åkte lite longboard (måste erkänna man blir lite sugen på att köpa en) och fikade bullar och kaffe/te en mysig kväll.

Nu funderar jag på att se Robinson så att jag är ikapp och kan se det på lördag. Fast då är det ju Eurovision också men man får väl flippa emellan kanalerna.
Förövrigt stan imorgon och sen jobb och senare på kvällen Bruks.

Natti natti

 Min garderob

Skellefteå igen

Äntligen hemma..eller?
Rummet var i ett kaos, jobbig upppackning väntar, bilder som måste hes in på bloggen och tillbaka till vardaden igen. Det är väl det som känns lite jobbigt nu men det ska nog ordna sig.

Nu är det dags att sova annars kommer jag inte orka med nått imorgon.

Natti

 Saknar redan!

Jordgubbar och sol

Fortfarande inte någon uppdatering om resan, måste erkänna att jag gruvar mig för att skriva. Det känns sjukt jobbigt nu alltså.

Idag blev det iaf stan ett tag, sen tog jag en promenad och köpte jordgubbar och satte mig i parken och åt. Solen tittade fram lite då och då..det var mysigt. Fotade lite blommor som jag hittade också, ville som ha bilderna när jag kommer hem så att jag kan få känna att våren/sommaren kanske kommer till skellefteå också inom en snar framtid. Imorgon ska jag på teater på Sagas skola, hon ska ha en teater om pelle svanslös. Sen blir det en tur till stockholm med Sara och Vicki sen ska jag och Hanna ha myskväll med film och chips. Ser framemot morgondagen, borde sova nu så jag orkar med den, måste upp i tid om allt ska hinnas med.

Godnatt sov gott.

Uppsala

Oj jag ligger verkligen efter i bloggandet men det kan jag nog ta igen. Nu är jag iaf framma i Uppsala och stannar nog till onsdag eller torsdag, har inte bestämt mig än, vi får se vad det finns för resor hem.
Imorgon ska jag och Hanna (min kusin) på stan i Uppsala, hon ska byta en present till Lukas (hennes barn).
London var iaf helt underbart, kommer kanske några blider men det blir senare när jag kommer hem nu har jag inte någon sladd till kameran. Kan bidra med en liten bild från mobilkameran.

Nu ska vi bege oss till Hannas lägenhet, ha en fortsatt bra kväll så ska jag försöka uppdatera om resan senare.

London

Sitter i London po hostelet. Vi har hunnit med stan i nogra omgangar, men aven london eye och madame Tousso (eller hur det nu stavas, men ni fattar). Det har inte blivit so mycket shopping, jag har kopt tva t-shirtar, 3 sma tavlor och ett par skor. Mycket tid har spenderats po Starbucks, jag kommer sakna det for det ar som mysigt. Imorgon blir det Primark sen starbucks, sen vidare ut po krogen.

Nu ar tiden slut po datorn for mig, men jag uppdaterar battre nar jag kommer till Uppsala.
Hade kanon!

Valborg och en varm solig dag.

Igår var det Valborgs. En överskattad kväll brukar jag tycka och planera tycker jag inte man behöver göra alls. Men jag ändrar mig nog lite efter gårdagen. Det var en väldigt mysigkväll och att jag inte tycker att den var övöerskattad kan ha att göra med att den blev lagomt planerad och lagomt spontan.
Det började med att jag, Hedvig och Joel grillade hos Hedvig. Kyckling med potatiskroketter, majskolvar och bröd. Till efterrätt blev det "Sitting Bull" mums vad god den glassen är.
Vi begav oss sedan till Ursviken och hjälpte till där. Vi blev hamburgerteamet. Vi skötte oss väldigt bra om ni frågar mig. När vi hjälpt till och städat ihop allt och så så åkte vi förbi Bergsbyn och hämta lite ved sen for vi upp till stan.

Vi träffade Rikard och Roland vid Stadskyrkan och bestämde då att vi skulle åka och grilla på Älvsbacka. Vi gjorde upp en eld vid älven och satt där och hade det jättemysigt. Grillade pinnbröd och pratade. Kom hem vid 03:20 nån gång och var jättetrött, kan lova att det var skönt att lägga sig.

Idag har jag packat och jag tror att jag är klar nu. Det är jättesvårt att packa när vädret är så olika men som sagt nu är jag nog klart jag får i alla fall lov att vara det för nu orkar jag inte packa mer.
Hedvig skickade sen sms och fråga om vi inte skulle sola ett tag och äta upp glassen som var kvar sen igår. Så jag gick ner till hon och sola ett tag. Sen kom vi på att det var onödigt att slänga bort pinnbrödet som var kvar sen grillningen så vi gjort scones av det. Mums med scones med ost och marmelad ute i solen.
Sen sola vi ett tag till så kanske har man fått sig lite färg idag hoppas kan man iaf. Nu väntar duschen och sen hjälpa mamma och handla.

 Scones i solen

Ha en fortsatt solig dag. Jag hoppas att jag kan ha tillgång till dator nån gång under min vistelse i London så jag kan uppdatera lite, annars kommer uppdateringen 11 Maj när jag är tillbaka i Sverige.

 Maten på Valborgs 

 Joel, The grillmaster



Ursviken och elden på Älvsbacka.
 Glöd är så awesome!

Karin Sannah Magdalena Sehlstedt

Resor, livet, familjen, jobbet, problem, funderingar, serier, kompisar, väder, stavfel, nyheter, tro, framtiden...osv. Ja den här bloggen kan nog innehålla lite av varje. Trevlig läsning!

RSS 2.0